Omgeving


Beleef Dalfsen

De Gemeente Dalfsen ligt in het toeristisch aantrekkelijke Overijssels Vechtdal. Rivier de Vecht doorsnijdt een deel van de  gemeente en drukt zijn stempel in positieve zin op het landschap. Liefhebbers van natuur, rust en ruimte kunnen hun hart ophalen in Dalfsen. In het uitgestrekte buitengebied ontdekt u vanzelf de rijke historie van Dalfsen.

Prachtige landgoederen, havezaten, buitenplaatsen en het monumentale middeleeuwse kasteel Rechteren vertellen allemaal hun eigen verhaal. Het vaak golvende landschap wordt regelmatig onderbroken door authentieke Sallandse boerderijen.
Naast in het oog springende historische bouwwerken, fungeren moderne kunstwerken in en bij de dorpskernen als ware blikvangers.

Eén van de bekendste is wel ‘De Zwevende Kei’, een artistieke schepping van Bas Maters, net buiten het dorp Dalfsen. De haven met aan het water aantrekkelijke restaurants en terrasjes en een gezellige winkelstraat/centrum, maken het tot een aantrekkelijke omgeving om te wonen, werken of te recreëren.

Beleef Ommen

De Gemeente Ommen is ook een gezellige stad om te recreëren. Dat kan te voet, op de fiets, of op de vele campings aan het water. Er is een groot aantal prachtige fiets- en wandelroutes beschikbaar.

Ommen kenmerkt zich onder meer door haar drie landgoederen. Van een zeventiende-eeuwse Havezathe tot een kasteel met gracht uit 1715. Ook Vilsteren heeft haar eigen landgoed.

In de gemeente Ommen staan nog vijf molens waarvan er vier eigendom zijn van de gemeente.

Ommen staat bekend om haar natuur. De uitgestrekte groene bossen zijn bij uitstek geschikt voor wandelingen of lange fietstochten. Bij het Het Natuur Informatie Centrum Ommen kunt u terecht voor meer informatie over de natuur in de gemeente.

Zowel in het buitengebied Dalfsen en In Ommen en omgeving zijn oneindig veel wandel- en fietsroutes. Ze behoren allemaal tot het wandelnetwerk, u raakt nooit uitgewandeld of gefietst.

Als u wilt paardrijden dan kan dat prachtig in de schitterende omgeving waar speciale ruiterroutes zijn uitgezet.

Ommen heeft een gezellige boulevard met restaurants en terrassen aan het water. Ook kunt u daar het Tinnen Museum bezoeken of een rondvaart maken op de Overijsselse Vecht.

Beleef Zwolle

De oude Hanzestad Zwolle is hier ca. 10 kilometer vandaan en is zeker een bezoek waard. Wij bevelen alvast van harte het onlangs gerenoveerde museum De Fundatie aan, waar u vanaf de bovenste verdieping een schitterend uitzicht heeft over de oude stad.

Ook vindt u in Zwolle boekhandel Waanders in de Broeren, de mooiste boekwinkel van Nederland, gevestigd in een oud klooster. Waanders heeft platen, boeken, cadeauartikelen, expositie en kinderactiviteiten. U vindt daar bijzondere tentoonstellingen en kunt kennisnemen van de rijke historie.

Wilt u meer tips? Of bent u op zoek naar andere activiteiten Bekijkt u dan onze nieuwsbrief of vraagt u het ons.

Bekijk hier onze accommodatie.

Fotoboek van de omgeving

Bent u benieuwd naar de omgeving van het Fazantenbosje? Bekijk dan snel onderstaand fotoalbum voor een sfeerimpressie.